De Band

Eigenwijs, eigentijds en een tikje eigenaardig. Eigenlijk is er niets doorsnee aan de indiepopband Klink. En toch voelt diens muziek vertrouwd aan - alsof je bij een eerste kennismaking direct een goede vriend herkent. Begonnen als alternatieve indierockband met de nodige jarennegentig-elementen, heeft Klink anno 2022 de deuren geopend naar een moderner en meer dansbaar geluid. En hiervoor zijn de intrigerende songteksten net zo serieus behandeld als de avontuurlijke instrumentaties.

Klink laat zich inspireren door acts als Arcade Fire, Vampire Weekend, The Cure, Bob Dylan en Roxy Music. Het is echter vooral het geesteskind van zanger/gitarist/tekstschrijver Tjeerd Blom. Hij vormt samen met Merlijn Verboom (o.a. Teus Nobel) en Harm Timmermans (Hartman) het kernteam van Klink. Gezamenlijk hanteren zij ‘energie’ en ‘melancholie’ als de belangrijkste sleutelwoorden in hun creatieve proces.

De bandnaam Klink heeft een hele diepe betekenis, al biedt de groep ook een handvat om deuren te openen naar nieuwe muzikale avonturen. Voor diepgang kun je terecht bij de zeer verzorgde songteksten. De bezongen onderwerpen lopen uiteen van ‘het ego van de mens’ (‘Gotta Get Out’) tot aan ‘het verdoen van je eigen of andermans tijd met suffe zaken’ (‘Waste Of Time’). Alledaagse thema’s dus, maar met een poëtische twist.

De band heeft al de nodige kilometers gemaakt. Letterlijk en figuurlijk. Het hechte gezelschap ging bijvoorbeeld al eens op eigen houtje naar Oost-Europa om te touren in een opvallend fraai blauw Volkswagenbusje. Dit bracht de nodige uitdagingen met zich mee, maar beviel zó goed dat de groep binnenkort weer vertrekt richting Sarajevo, Belgrado en Boekarest.

Blijf op de hoogte

Facebook